Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Οι μερες είναι μεγάλες πλέον και οι νύχτες μοιάζουν με ελάχιστες ώρες. Το σκοτάδι στέρεψε. Σαν ένας λάκκος με νερό που στέγνωσε από τις ακτίνες του ήλιου. Εξατμιστηκε.
Το σκοτάδι είναι το χρώμα του χάους. Το μαύρο αυτό,αυτή η απόχρωση του μαύρου που περιεχει όλα τα χρώματα με όλες τις αποχρώσεις τους δίνει το κύριο χαρακτηριστικό για να υπάρχει μια εικόνα για το πώς είναι το χάος,στη συνείδηση,στο ασυνείδητο και το υποσυνείδητο. Με τη λέξη χάος σκεφτομαστε καταστροφή,ισοπέδωση,όχλο,ερείπιο. Μια περίοδος στεναχώριας,απογοήτευσης,απελπισίας,απόγνωσης,μοναξιας περιγράφεται ως χαοτική. Μια περίοδος μίσους,όπου δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και η ζωή μετατρέπεται σε κατάρα. Έτσι πίστευα κι εγώ. Τελικά δεν είναι μόνο αυτό. Νόμιζα πως προσπαθούσα να κρατήσω το χάος μακρυά. Φτιαγμένοι για να κυνηγάμε την ευτυχία. Δεν μπορεί να υπάρξει ευτυχία χωρίς χάος. Και το αντίστροφο. Δεν υπάρχει χάος χωρίς ευτυχία. Χάος σημαίνει διαταραχή και διαταραχή σημαίνει αλλαγή,τύχη,δύναμη,σύμπτωση,πάθος. Ακόμη και τώρα,αυτη τη στιγμή υπάρχει χάος. Χάος σημαίνει σύνδεση γεγονότων ανεξάρτητων χρονικών διαστημάτων. Όταν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο παρελθόν με το παρόν,το παρόν με το μέλλον ή το παρελθόν με το μέλλον. Ζούμε στο χάος και ζούμε χάρη στο χάος. Αλλάζουν οι εποχές χαοτικά. Αλλάζουν οι άνθρωποι χαοτικά. Οι σκέψεις,η συμπεριφορά,οι αντιλήψεις,η ανάγκη,τα όνειρα,τα θέλω,τα πιστεύω,οι αξίες,τα συναισθήματα.
Ναι,εκεί υπάρχει και "μεγαλύτερη ποσότητα" χάους.
Στα συναισθήματα.
Τα συναισθήματα ελέγχουν και ελέγχονται.(ας υποθέσουμε ότι ο έλεγχος είναι μια ελεύθερη έννοια στην προκειμένη).
Όταν ελέγχουν κανουν τις πράξεις,τις εμπειρίες,τις αναμνήσεις να μοιάζουν χαοτικές. Κι όταν ελέγχονται...χάνουμε τον αυτοέλεγχο.

Αναπνέει το χάος μέσα μου.
Η αναπνοή του βαθιά,αργή και γεμάτη απο καπνό. Είναι μέρος μου. Η δική μου φωτιά δίνει μυρωδιά στο χάος που τρέφω.
Μυρωδιά,ήχο και αίσθηση.
Η δική μου φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου